Ózd

2011.09.19. 09:07

Az idei évem nem telhet el hivatalos triatlon verseny nélkül..

Ennek tudtában vártam szeptember 11-ét az I. Johnson triatlont.

A versenyről, egy "Vasemberes" e-mailből szereztem tudomást. Tetszett, ám akkor még a csavarker volt az elsődleges cél, de ott volt a mi lenne ha.. Aztán eldölt.. Csavarker nincs, marad a Johnson..

A verseny előtti kedden, elsodort egy autó, nem lett semmi súlyos következménye, megúsztam néhány karcolással.. Bodó Doktor pénteken, azután engedett újra sportolni miután megbizonyosodott hogy semmi komoly sérülést nem szereztem a kedden történtek alkalmával.. Ami az egészből megmaradt emlékként, hogy láttok egy sötétzöld motorháztetőt közeledni, és közben nyugodtan veszem ki a bal lábam a klipszből, és távol tartom a Bringától amikor az autó lök rajtunk egy picinykét.. Szerencsétlen sofőr nagyon felzaklatta magát, alig bírtam megnyugtatni.. Nem azt mondom, nem vagyok egy Gandhi, de miután megbizonyosodtam róla, hogy a figyelmetlensége nem vezetett Louis rongálódásához -pusztán a szokásos verseny előtti szervíz került korábbra - és én sem jártam rosszabbul, mint egy két horzsolás "elszenvedése", nem láttam értelmét hepciáskodni(viszont a mai napig nem merek belegondolni mi lett volna, ha Louis sérül.. és nem  azért mert akkor nem tudtam volna mivel versenyre menni).. Én is inkább nyugodtan ülhettem volna otthon sörözgetve, minthogy begurulok elé :)))..

 

A verseny előtt két nappal lettem harminc éves. Ezt egy, a Szüleimmel elköltött ebéddel ünnepeltük másnap, a kedvenc kisvendéglőnkben. Itt vált biztossá, hogy vasárnap Ők is ott lesznek. Korábban is volt már szó róla, hogy szeretnének jönni, de ettől függetlenül azért készültem egy esetleges vonatozás lehetőségére is... Legnagyobb örömömre a jegyvásárlásig már nem jutottam el :). Vártam hogy ott lehessünk a rajtnál.

Indulás vasárnap reggel, kis tekergés Ózdon az uszodát keresve.. időben megérkeztünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kicsik már versenyeztek. Kerestünk egy helyet a pályához közel. Nemsokkal később megérkeztek Bakáék is. 

(Böbe, Petra, Baka és Brian a "Barát")

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagyon jó volt Velük találkozni. Miután letelepedtünk egy arra alkalmas, árnyékos helyen.. körülnéztünk hogy mi-merre... kezdtem mégjobban felpörögni..

A futamok közötti időt a szervezők igyekeztek különféle programokkal kitölteni

frizbis bemutató:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Majd szép lassan eljött a bedepózás ideje..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Készen álltam, hogy teljesítsem a távot.. A műtét óta a napot vártam, hogy újra indulhassak egy Triatlon Versenyen..

(Innen már nem tiszták az emlékeim a körülményeket illetően :))

Elköszöntem a Többiektől és elindultam az uszodába.. tekeregtem, járkáltam.. nem találtam a helyem, fel-alá mászkáltam a medence mellett.. Majd eljött a bemelegítés ideje.

 Ezután rövid megbeszélés a parton, jó volt látni hogy mennyien vannak akiknek ez az első triatlonos bulija (remélem még sokszor lesz szerencsénk találkozni). Majd mindenkit a neki kijelölt sávhoz küldtek. Váltottam pár szót a többi Indulóval, próbáltuk kialakítani az úszás sorrendjét.. Azt tudtam, hogy nem az lesz az a nap amikor kilapátolom a vízet a medencéből, és nem azért mert esetleg kímélném magam, pusztán az utóbbi időben nem nagyon edzettem, már ami az úszást illeti.. 

a rajtot visszaszámlálás.. és kürt jelezte.. elindultunk..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beálltam az egyik "Kolléga" mögé és próbáltam megtalálni a saját tempómat, élveztem az úszást, csak az zavart hogy az első kör alatt az úszószemüveg jobb oldali lencséje megtelt vízzel.. Különösebb gondott nem okozott, lasabb nem lettem tőle, néha neki úsztam a kötélnek, de nem álltam meg megigazítani, örültem hogy ott voltam.. a 12 kör szép lassan eltelt.. ki a vízből.. A Többiek elmondása szerint harmadikként.. Irány a depó..

 

"Egy Ironmanen mindenre van idő" már megint ezzel nyugtattam magam (nem mintha annyira stresszeltem volna :)) ennek okán szépen leültem és úgy húztam fel a cípőmet,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán megembereltem magam, felálltam és elkezdtem sietni (könnyezve röhögős..)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vonalnál bringára fel, és hajrá..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Négy kör következett egy 4,5 kilis pályán, forgalomtól elzárt utakon.. az úthibák rikitó zöld festékkel jelezve, az út szélén néhány helyi Lakos..  A tempót próbáltam megtalálni, Ezzel együtt élveztem az egészet..

 

 

 

Az első kör végén elkezdett a számláló felfelé kúszni 27-ről és 31 körül újra megpihent.. egyre erősebbnek éreztem magam.. Jött a harmadik kör, a körszámlálók mondanak valamit, nem nagyon emlékszem, csak annyi marad meg hogy az egyszerűség kedvéért a második kör végén, mielőtt megkezdem a harmadik körömet, mondom a rajtszámom, hogy egyszerűbb legyen a dolguk. Ebben a körben mellém ér egy női Versenyző és kérdezi, hogy nekem hányadik, jelzem hogy harmadik.. itt egy kicsit értetlenkedünk :) majd megy mindenki a saját tempójában tovább.. A kör végéhez közeledve,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkurjantom a rajtszámomat és kérdezem hogy még hány köröm van szerintük, mert szerintem van még egy.. a reakció.. Beküldenek a depóba, megállok, nem értjük egymást, majd végül tényleg beirányítanak a depóhoz.. Beérve nyugtázom, hogy nem én vagyok az egyetlen akinek nem egyértelmű a helyzete.. volt egy kis fejetlenség na.. :)

Végül következett a futás egy 1 km-es körön, mindez négyszer. A nap égetett, miközben próbáltam beállni a 6 perces ezreimre, már alig vártam hogy a frissitőhöz érjek..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odaérve egy korty az egyikből, nyakon öntöttem magam, egy korty a másikból majd annak a maradéka is a mezen végezte.. innentől sokkal kellemesebb volt a futás. Nézelődtem pacsiztam a Szembejövőkkel, haladtam.. a lábam nem jelzett.. a nézelődés közben erősen koncentráltam a körök számolására, habár tudtam, hogy a bringán "elúszott" a reális eredmény lehetősége. És szép lassan eljött az utolsó kör.. pacsi és köszönet minden Segítő felé.. Egyiküknek ígéretet tettem hogy a buzdításáért cserébe iszok egy sört az egészségére(jelentem aznap este beváltottam az ígéretemet :)) Majd az utolsó két-háromszáz  méteren sprintelve... célba értem..

 

A khm.. valahavolt legművészibb célfotó :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kis pihegés, váltottam pár szót a Többiekkel, a minusz egy kör zavart, de akkor a lényeg már Böbe volt és az Ő versenye.. akkortájt jött be a bringapályáról, és kezdett futni..

 

a két kedvenc képem:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...

 

Nemsokkal az utóbbi kép készülte után, Böbe sikeresen befejezte a versenyt.

Kidepózás után, a Blogos "Főhadiszálláson" :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A dobogón :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratulálok  az 01:19:05-ös idejéhez,és a versenyzéshez! Öröm és megtiszteltetés volt látni egy leendő Iron(wo)man szárnybontogatását :). 

 

 Vissza a versenyzésemhez.. Minusz egy körrel a második helyen végeztem. Az időm - mivel nem a reális eredményt jelzi így - nem mérvadó, a "mi lett volna ha.." pedig ezen a szinten nem foglalkoztat. Az érmet nem rejtem el, de nem kerül ki a dicsőség polcomra :)... Tisztában vagyok vele, hogy nem engem illet.

Gratulálok minden Teljesítőnek! :)

A verseny tetszett, jó volt a hangulat, sok elsőbálozó, segítőkész szervezők.. Jó volt... Ha jövőre lesz, szeretnék ott lenni.

 

Szeretnék Köszönetet mondani Párdi Erikának és Párdi Zsoltnak, Edzőmnek és Masszőrömnek, a munkájukért, tanácsaikért és segítségükért! Fontos szerepük volt abban, hogy az eddigi kihívásokat sikerrel teljesítettem. A mihamarabbi viszontlátás ;) reményében kívánok Nekik minden jót, és Várom a közös munkát :)!  

Baka köszönet a fotókért, és gratulálok a Családodhoz :)!

 

A versenyen történtekből(is) kiindulva úgy tervezem, hogy idén még vár rám egy házi sprint-, vagy olimpiai táv.. Minden amit tudok, hogy a keleti Országrészben szeretném abszolválni. Pesten és a Dunántúlon már annyi helyen voltam.. Ideje már a Tiszántúlt is megismernem és nemcsak átutazóként.. Nem nyüstölök senkit, hogy csatlakozzon. Ha valaki szeretne társulni.. a jelentkezéseket a.. khm.. "A sör nem várhat júliusig!" jeligére várom :).  

Ezzel együtt a maratonnal kapcsolatos terveim is élnek. 

 

A versenyt követő kedden R.H.A.-val felmentünk Dobogókőre. Már hetek óta terveztük, mostanra sikerült eljutni a megvalósításig.. A felfelé út és a visszaút alatt is minden rendben zajlott. A pilisszentkereszti pihenőnél R.H.A. azért megjegyezte hogy a következő nóta jár a bucijában:

 

 

 :DDD

 

Végül gond nélkül felértünk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó nap volt.. Új célok keresése folyamatban :).

 

Pár napja egy közösségi oldalon értesültem egy érdekesnek tűnő (Fő)programról, Dr. Harsányi Zsuzsanna tolmácsolásában. Ajánlom Mindenki figyelmébe!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vision Tech Pro Időfutam kormány;

Shimano Dura-Ace időfutam fékkar(carbon);

Shimano Dura-Ace időfutam váltó;

Shimano Ultegra hajtómű 53-39(integrált középcsapágy);

Shimano Ultegra lánc (10 seb.);

Shimano Ultegra 10 seb.-es fogaskeréksor, 11-25;

Shimano Ultegra 10 seb.-es váltó("kiskanalas").

 

A rövid történet: Nyáron az EMS tréning után nemsokkal - részben annak hatására is - gondolkoztam hogy kéne valamit kezdenem magammal és a spórolt pénzemmel... de inkább magammal. Fogtam magam és árajánlatot, valamint tanácsot kértem Tepótól a tréninggel kapcsolatban.. amíg vártam a választ.. egyik nap.. otthon Gyönyörködtem a Gépeimben és ekkor jött egy harántimpulzus.. tunning.. Megkerestem Gergőéket.. Miközben vázoltam hogy mi is látogatásom célja, csak néztek egymásra "ez bazmeg ez hülye, ez!" arccal, mondván hogy van egy jó kis bringám, már tunningoltunk rajta, azzal elmegy még egy darabig.. és a montival mi leszen.. anyagiak stb. Majd miután elmondták amit én is elmondtam volna magamnak, ha ezügyben.. értitek :).. Megegyeztünk, hogy mit hogyan, mi az amiből van, miből kell rendelni.. Rendelés leadva a hajtóműre és a váltóra, Nagyatád idején már otthon voltak:). IM után sikerült találkoznom egy CsapatTársammal.. Köszönöm Gábor Úr a kormányt, élmény volt Önnel üzletet kötni :). Majd további egyeztetések, szabadságolások, rendelésleadás után kb. két hete megérkezett a többi alkatrész is.  Most itt tartunk.. A további alkatrészek beszerzése folyamatban(azér' a legmerészebb a fék- és váltókar rendelésekor voltam :)). Lényeg ami a lényeg.. Ilyen minőségű alkatrészekhez képest még nyápic csutfasz vagyok, idén még biztosan a régi garnitúra marad.. A célom hogy jövő júliusra kellően felkészült legyek, az akkor alattam dolgozó alkatrészekhez :). 

 

Triatlon én így szeretlek!

 

 

 

Vigyázzatok Magatokra!

 

Béke!

 

Erdélyi"'Schwarczi"Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://schwarczi.blog.hu/api/trackback/id/tr23231697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gafmon 2011.09.19. 21:00:19

Gratulálok a visszatérésedhez! Akár azt is mondhatnád, hogy: aszfaltra vissza...:)

mata68 2011.09.20. 09:10:32

Gratulálok a versenyhez. Örülök, hogy rendbejött a lábad. A Tiszántúli túrához csatlakoznék, bár az októberi hétvégéim már eléggé be vannak táblázva, de hátha sikerül időpontot egyeztetni :)

Böbének meg giga gratula, várom a beszámolóját a "megfelelő" blogon.

oregbaka 2011.09.20. 21:44:12

Nagyon jó volt élőben látni a visszatérésedet. Látszott, hogy higgadtan és fókuszáltan teljesítetted a távot.
A kör miatt ne aggódj! Te még meg is által, ezzel is időt adva a rendezőknek arra, hogy meghozzák a döntést. Be küldtek a depóba futni! Full Stop.
Szem és fültanú voltam!
Annak kell örülni, hogy bírta a lábod!
Örültünk hogy megismertük a kedves szüleidet!

ironsun 2011.09.21. 17:23:36

Szuper bejegyzés, már szívből vártam egy hasonlót! Örülök, hogy újra ilyenekről tudsz írni! Hajrá továbbra is!!!

IronSchwarczi · http://schwarczi.blog.hu/ 2011.09.22. 01:10:53

@gafmon:

:) Köszönöm szépen!
Nagy hajrá a "Titkos" célod eléréséhez :)!

@mata68:

Köszönöm szépen!
A túrával kapcsolatban pedig egyeztetünk. Az nem lehet, hogy ne tudjuk valahogy összehozni :).. Akár novemberben is!

@oregbaka:

Köszönöm szépen!
Nagyon jó volt találkozni Veletek, és ott lenni Böbe első Triathlon Versenyén!.. A beszámolója :)??

@ironsun:

Köszönöm szépen!
Neked egy nagy zsákkal a maratonra.. A Tervnek sikerülnie kell!!

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2011.09.22. 22:09:29

Vigyázz Magadra!(baleset)
Sajnos az utakon a tápláléklánc majdnem legalján vagyunk bicajjal...
A versenyhez gratulálok!Jól nyomtad!Baka mesélte még aznap a telefonba és már akkor jó volt hallani,hogy minden okés Veled!
Köszi,hogy ma is kijöttél,örülök,hogy ott voltál mindig jó találkozni Veled!

IronSchwarczi · http://schwarczi.blog.hu/ 2011.09.25. 18:48:40

@PecsiPeter:

Köszönöm szépen!
Én is örülök hogy találkoztunk! Jövő vasárnap, ha a rajtnál nem is, de a felüljárón látjuk egymást :). Egy zsákkal a versenyre! Hajrá!