Kedves Naplóm

2011.08.21. 21:48

Tegnap újra..

Dobogókőn jártam :)

Történt ugyanis hogy péntek este, munka után bringázást terveztem. Amiből némi tekergést leszámítva nem lett semmi, de legalább bevásároltam hétvégére, és bejártam a környéket. Az elmaradt "edzést" egy hosszabb szombati körúttal szerettem volna pótolni. Felmerült sok úticél.. Gondoltam egy merészet, és döntöttem: szombat reggel írány Dobogkő :). A reggeli időpontot azért tartottam fontosnak tartani, mert valószínűleg ha később indultam volna, a "nyári" időjárás viszontagságaival is meg kellett volna bírkóznom, holott most elég volt az út nehézségeivel(???) szembenéznem.  

Így reggel útnak is indultam, erősnek éreztem magam, és tudtam, hogy meglesz. A lábam rendben, az edzéseket bírja, a gyógytornát már magától csinálja ha akarom, ha nem :). Időkorlát nem volt, tudtam hogy legalább egyszer meg fogok állni, laza rehabos tempó, a többi jön magától. Aztán Pomáztól jöttek az emlékek. Az utolsó "karácsonyi" túra, amikor Dobogókő után még mentem egy nagy kört Esztergom-Visegrád-Szentendre útvonalon. Sorra jöttek az emlékek, gondolatok.. Mi történt...hányszor jártam azóta már erre "fejben" ;) stb..

Pilisszentkereszten a falu elején lévő buszmegállónál aztán megálltam egy rövid (kötelező) pihenőre. Minden rendben volt, a lábam nem jelzett, nagyon jól éreztem magam. pár perc után haladtam tovább.. A falu közepén, a kereszteződésnél..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ami egy adott ponttól 5 kilométerre volt, kb. tíz méterrel odébb már hat kilométerre... érdekes :). Haladtam tovább, Dobogókő közeledett.. Éreztem, hogy a chi dolgozik. fél9 körül lehetett, egyre több Bringással találkoztam, az idő remek volt, a hőség -szerencsére- még váratott magára. Két-bükkfa-nyereg után már végig örömködtem az utat. Felötlött, amikor tavaly télen, idáig ködben jöttem, és a nyereg után, A cél előtt nem sokkal, mintha nem is lett volna köd.. A hold világított, néhány csillag is látszott, ekkor hosszú ideje egy lélekkel nem találkoztam, körülöttem az erdő, enyhe, szélcsendes idő. Pár méteren át még az első világítást is lekapcsoltam, a holdfény mutatta az utat. Megálltam az út szélén, és csak álltam.. Hátam mögött a sürű erdő, előttem a halványan látszó út... és a csend..

 

Most haladtam tovább egy bringás párt követve. Majd végül megérkeztem..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A "szokásos" fotók után, még nézelődtem egy ideig, aztán elindultam haza.. Menetközben feltűnt hogy valamilyen kiállítás van az amúgy -legalábbis a korábbi túráim idején zárt- Báró Eötvös Loránd Menedékházban.. Turistamúzeum.

Megtudtam, hogy a kiállítás ingyenes.. Miután Louist biztonságban tudtam, körülnéztem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volt néhány érdekesség..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Dobogókő (kilátás a Szerkövekről) 1901 júl.21. S.K.

 

 Tízparancsolat:) : 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajánlom Mindenkinek! Érdemes megnézni.

Ezután hazafelé vettem az irányt, ám előtte még Szentendrén volt egy kis dolgom.. Lefelé menet jópár Bringással találkoztam. Majd végül megérkeztem Szentendrei úticélomhoz, a Rétes Múzeumhoz. Zsolt épp megérdemelt szabadságát töltötte, így Gábor és Felesége, Irén látta el a rétesek körüli teendőket.

 

Ezt az idei Finisherek egészségére fogyasztottam el ;) :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szilvás rétes - házi szörp nem lévén- gyümölcslével.

Miután elfogyott, még követte egy meggyes rétes is. Majd elkészült a következő három rúd rétes is..

Közülük a túrós-citromos lett a kiválasztott..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Friss, forró, ropogós.. hmm.. Ezt már limonádéval öblítettem le :). Eztán vártam pár percet, majd a déli harangszó első hangjaira elindultam haza. a hazaút eseménytelenül telt. Erő még volt a lábaimban, fájdalomnak jele sem (ahogy az út korábbi szakaszain sem). Rendben hazaértem, a nap hátralevő részében pihentem, lazultam, ma úsztam egy kellemeset.

 

Az IM óta eltelt időben, pontosabban az azt követő hétvégén Era, az Edzőm invitálásának eleget téve -egyedüli hímneműként - részt vettem egy háromnapos edzőtáborban Szirákon. Louissal mentem, jó kis túra volt. A három nap alatt volt body-art, jóga és pilates is. az előbbit már korábban kipróbáltam, a másik kettővel most először "találkoztam".. A jóga rejtelmeiben való elmélyülés, részemről valószínűsíthető a továbbiakban :).  

 

A továbbiakban..

Két hét múlva "Csavarker" (a dátum még mindig nem változott ;)))

Az azelőtti hétvégén Betyár triatlon, ez idén nekem kimarad... A Csavarker-t követő hétvégén pedig:

http://www.ozd.hu/content.php?cid=cont_4e3faa4e421413.32943528

 

Ez is jó lehet..

És végül de nem utolsó sorban egy hasznos ötlet/kezdeményezés:

http://www.triatline.hu/cikkek/triatlonos-bolhapiac

egy "Vasemberes" e-mailben értesültem róla..

 

Tegnap Dobogókő felé ez a ZENE volt velem:

 

 

 

Tisztelet és Megbecsülés!

 

2011. Augusztus 21.

 

'Schwarczi

A bejegyzés trackback címe:

https://schwarczi.blog.hu/api/trackback/id/tr863169271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ironsun 2011.08.22. 13:21:34

Szuper edzés! Örülök, hogy nyoma sincs a téli bajoknak! Csak így tovább! Nagyon jó lesz ez a felkészülésed és már csak 340 nap!!!

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2011.08.23. 23:48:45

@IronSchwarczi:
Dobogókőn van a Föld szívcsakrája ezért (is) én is rendszeresen járok oda.
De alapból is csodaszép hely,kirándulni is tökéletes a 13 killeres emelkedője miatt pedig kiváló edzőterep is.
A rétesek...
NAGYON finomak lehettek mert már ránézésre is nyálcsorgatás:).
Mint egyik idei Finisher köszönöm szépen! ;)
Tök jó,hogy rendben vagy örülök a javuló formádnak!
Csak így tovább előre!