Egy hétvége krónikája

2011.08.03. 20:38

Szerda este (elő)tésztaparty-t tartott a blogos Csapat, ott volt majdnem mindenki..

Finomakat ettünk, jókat beszlgettünk, Mindenki hozta a formáját.. Jól éreztem magam. Utána Sünék voltak olyan kedvesek, hogy elvittek a vasútállomásig ahol megvettem a jegyet másnap reggelre.

Csütörtök hajnalban 5:30 körül indult a vonat, a cél Balatonszentgyörgy.. Louis biztonságban, a közelemben:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az út eseménytelenül telt. Zamárdi környékén felszállt egy másik Bringás, Ő az eső miatt az aznapi útja hátralevő részét vonaton tervezte megtenni, míg a Társai bringáztak tovább... Khm.. hát igen...

Balatonszentgyörgy, leszállás.. az eső esett megállás nélkül. Rendbe szedtem magam és Louist majd írány Nagyatád. Minden amit magammal vittem, egy jól megpakolt hátizsák volt a sátor zsákjával az aljára erősítve. Hálózsákot nem vittem, mert habár IronFertőd esetében pár kilin keresztül elkavirnyáltam ezzel a "hármassal", addig egy ilyen hosszú(?) úton ami aznap (és a helyzet akkori állása szerint, vasárnap) rám várt, már nem volt helye felesleges holminak. Az út eseménytelenül telt, ha nem számítjuk az esőt, és a kedves autóvezetőket :). Az eső kb. Böhönye előtt nem sokkal elállt. Böhönyén(már a "pályán") a benzinkútnál, útolértek Kombinaték.. Felajánlották hogy a csomagjaimat elviszik Atádig, én meg beleegyeztem.. egy írányba megyünk, miért ne :). Nem tudom miért, lehet hogy a plusz súly hiánya vagy a "pályán"haladás ténye miatt, de szinte(magamhoz képest)megtáltosodtam... Na nem azt mondom.. Nem vágtam menetet az aszfaltba mint Pécsi Peti, de azért haladtam a korábbi 21-22es átlaghoz képest. Éreztem, tudtam hogy mindjárt.. mindJÁRT.. MINDJÁRT.. MEGÉRKEZEM. Segesd, Ötvöskónyi és Nagyatád.. Régen éreztem azt a nyugalmat amit akkor és ott.. Elpilledve, ázottan, de ez mind nem érdekelt.. beleklalkuláltam ezeket a lehetőségeket is. Kápolnánál balra.. camping.. segítőkészek voltak, "válassz helyet a többi ráér később".. A helyet megtaláltam, a szomszédokat megkértem, hogy figyeljenek a Louisra míg visszatérek a csomagokkal - A pár férfi tagja valahonnan ismerős volt, tudtam hogy már láttam valahol - természetesen biztosítottak, hogy nyugodtan intézzem a dolgom, figyelnek. A kollégium és a gimnázium sikeres összekeverésének köszönhetően, megnéztem mi újság a versenyközpontban, és Kombinatot is megvárakoztattam. Végül megtaláltam, váltottunk pár szót, programot egyeztettünk, majd visszatértem a campingbe. Ott elintéztük a papírmunkát és az anyagiakat. Sátor a helyére.. előzetesen szóltak, hogy lehetőleg ne foglaljam el az egész sátorhelyet, mert sokan leszünk és kell a hely.. rajtam nem múlt :).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kép jobb oldalán a sátram, mögötte Louis, mellettük F. Péter szállása, Ő utánam nemsokkal ért oda, és egyéniben tervezte teljesíteni a távot.

Miután minden a helyén volt, a cuccok száradtak.. Elindultam hát a versenyközpontba találkozni a Többiekkel.. Találkoztam HArsányi Zsuzsiékkal is, és majd' Mindenkivel akivel elöző nap is. Szóba került a strand, és a "bejárás". ez utóbbi kétséges volt, hogy megrendezésre kerül-e, végül azér' csak megtartották :). Míg a 'központban voltam újra eleredt az eső, végül ez sem akadályozott meg abban hogy "hazamenjek". Otthon végülis kiderült amit sejtettem.. A szomszédos pár férfi tagja volt az, aki tavaly a futás(?)om utolsó kétharmadában végig bíztatott és kérdezgette hogy mi újság, mennyi van még.. Jó érzés volt újra látni és nosztalgiázni :). Egyébként láttam Sistergőt is a hétvégén, és Baka is találkozott Vele. Ő volt az, aki tavaly a puszta közepén verte a tam-tam-ot egy söröshordón. Sose felejtem el. Nem tudtam eldönteni, hogy Ő most részeg...vagy az akar lenni ;). Akárhogyis, már akkor is azt kívántam hogy a neve legyen áldott azért a pár percnyi derültségért, amit ott és akkor okozott. Volt szerencsém a VB-n is találkozni Vele "munka" közben.

Végül Bélával, a már említett régi "Ismerőssel" kigurultunk, a bejárás találkozójához, Útközben találkoztunk S.Marcsu-val is. Neki a Csavarkeren történtekért tartozom köszönettel. eztán csatlakoztam a Többiekhez és gurultunk ki a kiskörre, ott volt Böbe, Baka Párja is a csodabringájával.. Innen is kívánok Neki(k) sok balesetmentes kilométert, és rengeteg pozitív élményt. Remélem Böbét is látom valamikor a Versenyen mint teljesítő. Gurultam szépen hátul, semmi vadulás, beszélgettünk, majd a Többiek nekilódultak ahogy kell, bevallom megfordult a fejemben hogy egy szakaszt kihagyok és amikor visszafelé jönnek megvárom Őket, de győzött az IronMan"énem". az okát hogy miért merült fel a rövidítés lehetősége nem tudom, de vállalom hogy eszembe jutott. A lábam egyébként bírta a hétvégét, ez nem véletlen, hiszen a szakadt szalag helyén egy IMplantátum:) van így már csakazértis..  végülis begurultam a célba. a Többiek már régen beértek, és készülődtek a tésztaparty-ra.

Oda nekem nem volt belépőm, így hazamentem. Otthon tisztába tettem magam, elfogyasztottam vacsorámat, majd vízszint.. nyugodt és elégedett voltam, ott voltam ahol lenni akartam, Azok közelében, akikkel lenni akartam. Késő este Béla(a régi Ismerős) "bekopogtatott" egy doboz sörrel, amit köszönettel elfogadtam és szépen lassan minden kortyot kiélvezve elfogyasztottam, közben Péterrel beszélgettünk, majd visszavonultam. A másnap pihenéssel telt, alig másztam ki a sátorból.. Délután bevásárló körútra indultam, a strandnál találkoztam Szaszittal és Bakával mentek a Többiek után a thermálba.. nyugtáztam, majd folytattam az utam. Visszatértve megismerkedtem Tibivel Ő -Bélához hasonlóan, váltóban teljesítette a másnapi távot- Béláék "telekSzomszédjával":). Végül ez a nap is eltelt..

Másnap 3:30kor ébresztő, majd 3:50 körül indulás Gyékényesre. A campinget elhagyva a strand előtti kanyarnál egy biztonsági Őr lépett hozzám, oldalán egy kutya jellmezbe öltöztetett borjúval.. Miután tisztáztuk hogy amire készülök az nem egy kora reggeli edzés, hanem tekergés Az úszás helyszínére.. Váltottunk pár szót, majd haladtam tovább. Fura látvány volt hajnalban a kivilágított célkapu.. ...

Nagyatádot elhagyva egyre jobb kedvem lett, az idő enyhe volt, Louis gurult, jól éreztem magam. Hókamalom környékén jártam amikor kezdett pirkadni. Végül 3/4 6 után, begurultam A tóhoz. A kitelepült Szervezőkön kívül nem nagyon volt ott más.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a tó nyugodt volt..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elfoglaltam a helyem egy fenyő mellett, ahonnan a rajtot nézni szerettem volna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Közben megnyitották a depót..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Majd elkezdtek szállingózni a "Mieink" is ;)..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt épp Pécsi Peti és Baka depózik, a háttérben Tibi (nem vagyok hajlandó azután a Nap után kicsinyitő képzőt használni ;)). És utánuk szép sorban a Többiek. Volt szerencsém pár CsapatTárssal is találkozni. Kezdett a tavalyinál sokkal "durvább" érzés urrá lenni rajtam, ahogy láttam benépesülni a partot..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kezdett rázni a hideg, rakoncátlankodott a bélésem is,de maradtam.. Figyeltem ahogy mindenki készülődik. Tepó kérdésére csak annyit tudtam válaszolni, hogy "szívem szerint depóznék"...

Miután Mindenki sikeresen depózott, lementek a partra bemelegíteni.. Ketten a blogos Csapatból még eljárták az IronTangót :)..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És közeledett.. Ha valakiben felmerült a kérdés, hogy mit kerestem én ott hajnalok hajnalán Gyékényesen, amikor elég lett volna 'Atádon is, a Cetrend után drukkolni a Többieknek. A válaszom..Ezt:

 

Elkezdődött..

Nemsokkal a rajt után már lehetett látni ahogy közelítettek a part felé az elsők.. Nos.. Pécsi Peti blogját olvasva is sejtettem, de ezen a napon még több jelét láttam annak, hogy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Gépek köztünk élnek :).

 Vártam még pár percet, majd elindultam megkeresni Bencét, akivel visszamentem volna 'Atádra. megtaláltuk egymást, írány a verseny központja. Rendben megérkeztünk(innen is köszönet Neki), én mentem a dolgomra, reggeli.. de nem igazán bírtam koncentrálni.. Fejben ott voltam, de lélekben.. Végül megjelentem a gyülekezőnél a strandon..

A CETrend

Ami azt illeti, korábban úgy terveztem hogy 23-án Daróczy, majd 30-án CETrend. Egy korábbi bejegyzés születésével egyidőben ellátogattam a Daróczy "oldalára", hogy minden rendben halad-e az úszás körül.. Hirtelen nem hittem a szememnek.. az eredeti időpont előtt másfél héttel.. egy héttel előbre hozták az úszás időpontját.. Idegi alapon enyhe izgalmi állapotba kerültem.. Abba a bejegyzésbe az került hogy munka miatt marad ki idén a "15ös" ami igaz is volt, mert akkor már nem tudtam mit csinálni.. és nem akartam meggondolatlanul vagdalkozni hogy ki és hogy merészelte előbbre hozni.. Egy pillanatra még az is felmerült bennem, hogy én voltam a f*** és rendesen elnéztem a dátumot, de paksi Ismerőseim biztosítottak, hogy nem vétettem. Még pár nappal később is kísértett.. Épp úszkáltam a "CET"re készülve, és számolgattam, hogy kábé adott tempóval mennyi idő alatt csinálom meg a 15(!) kilit.. a vége az lett, hogy majdnem kimásztam a medencéből és hazamentem, mondván mit szivatom itt magam, holott még az 5 órás szintet sem tudom hozni, helyette miért nem inkább a Többiek buzdítására koncentrálok.. ahogy úsztam a part felé akkor esett le, hogy a Cetrend idejéhez a Daróczy távját mértem :/.. én marha.. Ez van. Nagyon vártam hogy újra leúszhassam, így jártam.. Ha valaha is a Daróczy környékén somfordálok, az nem azért lesz, mert a szervezés milyensége elégedetséggel tölt el. Nem célom a feszültségkeltés, vagy a harag.. de ezt le kellett írnom.

 

No szóval a CETrend.. 50-es medence, barátságos, családias légkör. A Szervezők és a SportTársak egyaránt segítőkészek, kedvesek. 4 órát céloztam meg, megállni nem nagyon akartam akárhogy alakul, frissítésként így egy kis zacskó szőlőcukor várt a parton. Egy hatos csoportba kerültem. a rajt előtt nem sokkal ripsz-ropsz kialakult a sorrend. Én kezdtem elől ... Nem feltétlenül önszántamból ;). Úszkáltunk, róttuk a köröket, kezdett kialakulni a "rendes" sorrend.. tetszett.. Nem úsztam tökéletesen, de nem volt gond, volt hogy lábvízen úsztam, volt hogy lemaradtam.. Élveztem.. 1:57-nél tartottam 5 kilinél.. ekkor vettem magamhoz pár szem szőlőcukrot, és már menet közben némi klóros vízzel öblítettem le(nem akartam sokat a part mellett lazsálni, dolgom volt ;)).. Ekkor már előfordult hogy leköröztek, de tartottam magam egyben voltam, ám lassan kezdtem fáradni-szétesni. A medence alját néztem, hol meg a víz alatt át a másik sávba.. Éreztem, hogy ez nem az igazi itt merült fel hogy a 4 óra nem lesz meg, de már nem érdekelt természetesen.. Be akartam fejezni rendben, gond nélkül. Egyre többször úsztak el mellettem.. Nem zavart próbáltam magamra figyelni.. ez annyiban sikerült, hogy tudom, hogy mit-hol rontottam :). még kétszer-háromszor álhattam meg szőlőcukorért és, érdeklődni, hogy hol tartok.. Kezdtem forgószelet vízionálni a medence aljára ami épp tekergetki az ott lévő kevéske koszt/port, ezeken jót mulattam.. Néhol csavargattam a derekam, volt hogy a kezemet néztem végig ahogy a vízből ki-be.. elvoltam.. 

Volt a sávunkban egy tízéves kislány.. Nos, Anyuka elmondása szerint pár évvel idősebb Bátyus megcsinálta a CET-et, mire Adrienn kitalálta hogy ezt Ő is meg tudja csinálni. Egyébként triatlonozik.. Hölgyek, Urak.. A végén má' nem is számoltam hogy hányszor körözött le.. A rajt előtt még mondtuk Neki hogy: "figyeeeelj nyugodtan ússz a lábvízünkön, de télleg..".. erre a KisAsszony elsőre(!) 3:33:05-el megcsinálta a Cetrendet.. A Gépek köztünk.. ;) A legnagyobb gratuláció jár Neki ezért a teljesítményért!! Csak így tovább Adrienn!! Le a kalappal Előtted!!  

04:05 körül, amikor már alig voltunk a vízben ketten vagy hárman, megkérdeztem hogy mennyi?.. 4.. hossz??.. oda-vissza.. És ekkor

 

 

Eldöntöttem, hogy egy életem egy halálom, de akkor is 04:15 előtt érek be, ha nemistudomhogymitörténik.. de beérek...na. Végül 04:13:15-nél, utolsóként partot fogtam. Nem lettem volna képes még egy hosszt úszni.. Megtapsoltak, kiültem a medence szélére.. készültem feltápászkodni, de olyan görcs állt a bal vádlimba hogy másodpercekig csak ott ültem sziszegve a medence szélén, várva hogy múljon végre. Úszás közben is görcsölgetett néhol a lábam, de egyik sem volt vészes.. Ha ez az utolsó úszás közben ér, biztos megállok ahol vagyok.

Felálltam végre, gyors eredmény hirdetés"hogy utána mehessetek a thermálba"..A leggyorsabb 2:21:42 alatt teljesítette(Gratulálok!!). Majd Mindenki távozott.

Mégegyszer megköszöntem Beleznay Úrnak, hogy milyen remek rendezvény résztvevője lehettem, és biztosítottam, hogy jövök még... Természetesen ettől nyugodott meg igazán :D.

A szombati Cetrend egyik tanúlsága, hogy IM idejére nem szervezünk más programot, mert lehet hogy nem tesz jót. Ezzel együtt is a helyzet az, hogy most ennyire voltam képes. Valószínűleg, ha nincs az IM akkor is ez a helyzet. Elvileg vár rám egy "házi" Daróczy, és még sok "CET":). 

Gyorsan tisztába tettem magam, majd írány a futópálya.. megkerestem Tibiéket, majd jártam egy kört a pálya mellett a parkig és vissza.. Végül letáboroztam Tibiék mellett és onnan drukkoltam A pályán lévőknek.. Jópár ismerős arc, remek hangulat.. Nagyon jó volt. Próbáltam felvenni a fordulatot, volt hogy sikerült is, de többnyire csak álltam és irigykedtem :). Végül Mindenki épségben beért, Kombinat egy kicsit ránk ijjesztett, de megcsinálta Ő is. Miután elállt a menetrendszerinti eső, elindult mindenki a szállására.. Ahogy fogyott a chi(ami reggel még a hidegrázást okozta) úgy változott a másnapi program-tervezet, és végül, miután Louist  biztonságban tudtam (A camping Vezetőjének kérdésére, hogy érdeklődés esetén mennyit kérjen a bringáért, tájékoztattam, hogy Annak értéke felbecsülhetetlen;)..), Bakáékkal tartottam egy közös "ünneplésre", Gyékényesre. Később Petiék is csatlakoztak. ott voltak Sipiék is, beszélgettünk, ittunk egy sört, azért a széken el-elbóbiskoltam a Többieket hallgatva. Majd fel a szobába és vízszint.. Másnap reggeli, Átjött Vasapu, pakolás és írány Nagyatád. Az ünnepi ceremónia kezdete előtt elbúcsúztam a Többiektől, visszamentem a campingbe, majd találkoztam a Szüleimmel és a nap hátralevő részét együtt töltöttük.

Remek hétvége volt, nagyon jól éreztem magam..

 

Pécsi Peti!

ha egyszer eljutunk rétesezni, a vendégem vagy egy akkora adag fagyira(is) amekkorát csak el bírsz pusztítani, mégha Louisékat kell pénzzé tennem hogy fedezzem a költségeit akkor is :).

 

Tibi!

Minden Tiszteletem a Tiéd amiért ott voltál, és segítettél a Többieknek! Az én szememben Te voltál a nap Hőse(a Teljesítők érdemeinek maximális elismerése mellett). Azok után ami egy hónapja történt és mégis.. Te, Ember maradtál az embertelenségben.. Le a kalappal!!

 

Tiszta szívemből Gratulálok Mindenkinek aki teljesítette, akár váltóban akár egyénileg! Fura volt a pálya szélén állni, de a célbaérkezések örömének látványa valamelyest kárpótolt.

Jövőre Veletek ugyanott!!

 

 

 

 

Erdélyi"'Schwarczi"Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://schwarczi.blog.hu/api/trackback/id/tr353123495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2011.08.04. 10:46:37

én már úsztam (házi) CETRENDET így tudom,hogy utána azért van egy kis "elpilledés" a testnek.Kutya kemény lehetett még utána talpon lenni estig és segíteni másoknak.Ez sem kisebb érdem mint másoké.Nagy vagy!Még csokit is vettél nekem hátha kell majd.Nem felejtek;)
Fagyi,rétes,stb. szó sem lehet róla,hogy Te hívj meg.Majd inkább fordítva hisz mi tartozunk köszönettel Neked és mi(főleg én) tanulhatunk Tőled csendes szerénységet.Veled(is) mindig jó bandázni mégha keveset beszélsz is:) de a jelenléteddel emeled a rangot.

mata68 2011.08.04. 10:58:45

Balázs, nagyon jó volt olvasni a versenyről a segítő szemszögéből is.
A Cetrend teljesítése meg tényleg a non plus ultra. El sem tudom képzelni, hogy hogy lehet egyben 10 km-t leúszni. Óriási gratuláció hozzá !
Remélem, hogy jövőre mindketten ott állunk a parton:)

Ivan Grasso · http://op-ironman.blog.hu/ 2011.08.04. 11:18:06

Gratulálok Neked ehhez a naphoz! A 10K úszás egy maraton lefutásának felel meg (4 a váltószám kb.), plusz még bringáztál is! Egy féltáv simán kijön belőle és még szurkolásra is maradt energiád! Nem vagy egy elveszett ember, ahogy ezt logisztikailag összehoztad, kicsit irígyellek is érte! :)
Jövőre behúzod a másodikat!

IronSchwarczi · http://schwarczi.blog.hu/ 2011.08.05. 00:37:08

@PecsiPeter: Köszönöm szépen! Megtisztelő a véleményed.

@mata68: Köszönöm szépen! Én is remélem, már várom hogy találkozzunk :).. Csavarker helyett esetleg egy másik triatlonos rendezvény:
www.triatlonmagazin.hu/betyartri/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=6&Itemid=9

Még nem biztos, hogy ott tudok lenni, pedig biztos jó móka lesz.

@Ivan Grasso: Köszönöm szépen! Ami a logisztikát illeti, nincs okod irigykedni, inkább én tanulhatnék Tőled. :)

mata68 2011.08.05. 08:06:36

@IronSchwarczi: Néztem én is ezt a versenyt, csak nagyon messze van. Tuti nem megyünk:(

ironsun 2011.08.06. 10:58:48

Nagy voltál, mint mindig!!! Köszi a biztatást! Nem volt nálad GPS szombaton? Biztos Te is lenyomtál egy IM-t a CETrenddel és a szurkolással együtt!

oregbaka 2011.08.09. 20:19:42

Nagyon örültem, hogy velünk tartottál a verseny után és gratula a 10K-hoz.
Jövőre ott a helyed!
Baka

Köszönöm a jókívánságot! Az egyik balesetmentes bringázást össze kellene kötni a rétesezéssel, közösen a "csapattal"! Én is nagyon remélem, hogy fogsz látni a teljesítők között! De valami nagyon azt súgja, hogy az a nagyon távoli jövőben lesz:-)
Böbe