Kedves Naplóm

2011.05.26. 18:07

 Ma voltam Orvosnál..

 

 Ránézett a lábamra.. Csavart rajta párat.. Az izomzatot fejleszteni kell még, de amúgy elmondása szerint rendben van(!).

A továbbiakban a térdproblémám nem képezi rendszeresen részét a bejegyzéseimnek.. Igyekszem vigyázni, és nem megint valami "egészségtelen" hülyeséget csinálni.

---------------------------

Tegnap Tepó munkahelyén jártam, hogy kipróbáljam az EMS-t. Hááát... Érdekes élmény volt.. El sem tudjátok képzelni, milyen nehéz lehet egy kisebb törlőkendő.. :) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utána volt szerencsém "kipróbálni" egy testösszetétel-elemző készüléket. Íme az eredmény:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tepó! Köszönöm a lehetőséget! 

 

Mindezek után, a Pécsi Peti és Öregbaka által említett rétest vizsgáltam meg közelebbről.. Érkeztemkor még a sütőben volt a finomság, így amíg elkészült, egy nagy pohár, feketeribizlis háziszörppel hűsítettem magam..  

 

 Almás, szilvás, barackos... és az alkotó kéz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy almás és egy szilvás rétest kóstoltam meg (utóbbit Tepó egészségére(nehogymá' kimaraggyak a sorból ;))). Nagyon finom volt mindkettő. Zsolttal váltottunk pár szót, mint kiderült szerencsém volt.. Ugyanis a főtéri "térrendezés"nek köszönhetően azt is elképzelhetőnek tartotta, hogy ki sem nyit aznap..  

 Szilvás rétes átadás-átvétel :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kellemes hely, Zsolt barátságos és segítőkész. A rétes és a szörp is megérdemel minden dícséretet (részemről előbbi esetében az almás, míg utóbbinál a feketeribzlis-meggyes keverék lett a kedvenc). 

 

 -----

Most pedig komolyabb téma...

 

Mindig elképedek amikor látom, hogy mennyien tekernek bukósisak nélkül...  Amit ma láttam: 6-7 éves kissrác, a bicikliút teljes szélességében kavirnyálva közelít felém, mögötte apuci gurul, teljes nyugalomban.. Sisak egyikükön sem volt.. "meglepődöttségemben" inkább félreálltam. Nem azt mondom, hogy eleve balesetre voltak ítéltetve csak azért mert sisak nélkül tekeregtek, de azért már...

Egyáltalán nem célom okoskodni, megmondani, hogy mit hogyan kéne, ezt már megtették sokan mások... Az Itt található blogbejegyzés Írójának minden szavával egyetértek.

Talán azért kiegészíteném még annyival, hogy a bírságoláson/büntetéseken változtatnék.. Akit sisak nélküli bringázáson érnek, kötelezném hogy adott ideig helyettesítse a bejegyzésben látható fotón a kezeket.. Magyarra fodítva: vegyen részt olyan sérültek ellátásában(akár csak "élelmezés" szintjén) akik sisak nélkül szenvedtek balesetet.. Mert míg kapnak egy x összegű bírságot, azt valahogy kifizetik és elintézik annyival hogy "hülye rendőr" stb... Addig a korábban vázolt "betegápolásban" való tevékeny részvétel, valószínűleg nagyobb visszatartóerővel... talán még szemléletformáló hatással is járna. 

Félreértés ne essék.. nem azt mondom hogyha sisak van, minden baj elkerülve(a BUÉK kupán történtek után ez amúgy is furán venné ki magát), de hogy saját példával éljek.. Tavaly a tiszaújvárosi OB-n(ami idén egybeesett IronFertővel) , amikor ~30 km/h-s sebességgel borultam.. Abból a balesetből nem maradt meg sokminden, de a sisak csattanására földetéréskor.. tisztán emlékszem.. Rossz belegondolni ha a gebasz esetleg sisak nélkül talál.. így megúsztam pár horzsolással. Az egyik nyoma a mai napig ott van az alkaromon.. mintegy, mementóként emlékeztetve az akkor történtekre.

 

Jó egészséget és balesetmentes közlekedést kívánok! 

 

 

 

Vigyázzatok Magatokra!

 

2011. Május 26.

 

'Schwarczi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://schwarczi.blog.hu/api/trackback/id/tr422934741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kombinat · http://cciepursuit.blog.hu 2011.05.26. 22:18:09

Végre újra köztünk!

Jövőre már a versenypályán is találkozunk.

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2011.05.26. 23:59:36

Nagyszerű,hogy "üzemképes" a lábad!
Örülök annak,is ha ízlett a rétes ;)
biztos finom lehetett... :)
az EMS valóban durva főleg elsőre.(másnap full izomláz)
De legközelebb már kiakasztod a gépet :)

oregbaka 2011.05.28. 20:41:38

Jó hír!!!!
Legközelebb már közösen nyomjuk a rétest:-)

Tepó · http://tepo.blog.hu 2011.05.29. 08:31:05

Örülök, hogyha tetszett a szerkezet;-) Hatás?

@PecsiPeter: kiakasztani neked sem sikerült :-)))

IronSchwarczi · http://schwarczi.blog.hu/ 2011.05.29. 15:26:10

@kombinat: @PecsiPeter: @oregbaka: Köszönöm Nektek a bíztató szavakat!!

@Tepó: érdekes volt.. Csütörtökön("pihenőnap") nem éreztem annyira az izomlázat, viszont pénteken már sokkal inkább. Mégegyszer köszönöm a lehetőséget!

DSipi 2011.05.31. 18:53:57

Szevasz Schwarczi!

Csak így tovább a rehabilitációval! Azért óvatosan még az edzésekkel, de biztos vagyok benne hogy hamarosan újra a versenypályán nyomod!
Ha egyszer pesten járok majd megkeresem Tepót, kipróbálni ezt a gépet. Eddig mindenkit meglepett, hogy mit tud ez a gép. Kíváncsi vagyok én is!

Üdv

ironsun 2011.06.07. 01:32:07

Szuper hírek! Most úgy össze fog állni minden, mint a mesében! Hajrá!

IronSchwarczi · http://schwarczi.blog.hu/ 2011.06.08. 11:56:25

@DSipi: Köszönöm a bíztató szavakat! A továbbiakban igyekszem vigyázni magamra. Az EMS-t tényleg érdemes kipróbálni. Ami engem illet, biztos vagyok benne hogy a közeli jövőben még járok párszor Szentendrén emiatt(is) :). Neked egy nagy kalappal a továbbiakra!!

@ironsun: Úgy legyen! ;)

oregbaka 2011.06.15. 20:40:43

Mi újság? Hogy haladsz a rehabbal?

IronSchwarczi · http://schwarczi.blog.hu/ 2011.06.18. 22:48:35

@oregbaka:

Köszönöm kérdésed! Mostanában a futás van terítéken.. legalábbis azzal foglalkozom/zunk leginkább, hogy minél jobban- minél tovább... Amikor tehetem úszok, biciklizek.. Reményeim szerint már nem kell sokat várni a "közös rétesezésre" ;)!

Jó egészséget és eredményes felkészülést!!

Tepó · http://tepo.blog.hu 2011.06.22. 10:35:28

Hogy s mint? Kicsit áll a blog... ;-)

mata68 2011.06.23. 07:44:47

@Tepó: Egyetértek. A futásról is lehet(ne) szép hosszú bejegyzéseket írni :)

oregbaka 2011.06.23. 15:07:45

Mikor megyünk közösen rétesezni? Akár futva, akár bringázva :-)

IronSchwarczi · http://schwarczi.blog.hu/ 2011.06.23. 22:02:35

@Tepó: @mata68: @oregbaka:

Urak! Köszönöm az érdeklődést!

@Tepó: Gondolkodom ;). A blog addig pihen és felkészül.. Minden tiszteletem a Tiéd az XTR Ironman Oradea-n elért eredményed miatt(is).

@Mata: Ahhoz a futással való kapcsolatomnak még érnie kell :), ám a helyzet nem reménytelen..
Veled -reményeim szerint - ha korábban nem is, de szeptember 4-én találkozom a Maty-érnél ;).. A mielőbbi találkozás reményében kívánok további eredményes, és balesetmentes felkészülést!

Öregbaka: Parancsnok Úrnak jelentem, a rétesezés körzetének megközelítése kerékpárral ajánlott. A küldetés időpontjának javaslom kitűzni jövő hét csütörtököt(jún. 30.), vagy július második vasárnapját(júl.10.). Jelentem továbbá annak okán, hogy a közös futás is lebonyolításra kerüljön..Javaslom kijelölni a júliusi BÉF-et. Gyülekező időpontja: 2000 GMT. Helye: Budapest, Vörösmarty tér. Imént említett küldetést remélhetőleg Lt. Kombinat (hívójele: Géptigris) is végrehajtja, ahogy tette azt legutóbb is.

Kérek engedélyt meghunyászkodni!

Sgt. IronSchwarczi

"Én mindent Duca Tengernagynak köszönhetek!"

oregbaka 2011.06.24. 09:15:44

@IronSchwarczi:
Pihentessen őrmester!
Jelentését elfogadtam! Rendben!
Örömmel állapítom meg, hogy a komoly műveleti veszteségek sem tépázták meg az Ön által vezetett kontingens harci motivációját és elszántságát. Az elmúlt hetekben tapasztalt hírzárlat csak és kizárólag a kommunikációs vonalak meghibásodása következtében keletkezett.

A javasolt ZULU TIME július 10 a bike- rétes kombó (joint operation) művelet végrehajtására, illeszkedik a hadosztály műveleti időtervéhez. Tehát elfogadva.
Részletek egyeztetése később!

A BÉFhez még be kell szereznem a NVG-met és az elöljáró vezetési ponttal is koord-ot kell eszközölnöm. A terv előkészítését, kidolgozottságát viszont jóra értékelem!
Géptigris hadnagy műveleti támogatása csak jól jöhet és mindenképp erősíti a kötelék műveleti képességét.

Végezetül megállapítom, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján, a mentális és a fizikai felkészültsége összességében lehetővé teszi magasabb műveleti célok kitűzését és végrehajtását.
Folytassa az erők és eszközök célirányos felkészítését, képezzen tartalékot és legyen mindig készen. Vagyis tartsa a puskaport szárazon.

Eligazítással végeztem!

Oszolj!

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2011.06.24. 23:26:17

@oregbaka:
ezen besz@rtam én is! :)
egy állat vagy! ;)