A Daróczy

2010.07.20. 21:10

Múlt szombaton virtuskodtam egyet. Már évekkel ezelőtt kinéztem magamnak. Tavaly az őrségi túra után nem éreztem, hogy egy ekkora távnak neki mernék vágni felkészülés nélkül, ám idén végre nem volt semmi akadálya.

Igyekeztem minél többet megtudni róla, hogy azért mégis mire számítsak. A várható időeredmény kapcsán megoszlottak a vélemények, volt aki szerint a balaton-átúszás idejével egyezik meg, volt aki szerint annak kb. másfélszerese. Figyelmeztettek az uszadékfák előfordulására.. a vízszennyezettség nem foglalkoztatott különösebben. Gondoltam, ha annyira szennyezett lenne, tán nem mehetnénk bele.

Szombat reggel a megadott időpontnál korábban már lehetett nevezni. Szépen lassan gyülekeztek a népek. 10:00-ra már relative sokan lettek(százötvenketten neveztek). A rajtra még egy órát kellett várni, a későbbi indulás ténye néhányaknak -jogosan- nem tetszett. Végül 11:00 körül belesétáltunk a vízbe, valaki szólt a társasághoz valamit, aztán rajt. Úgy volt, hogy átúszunk a túloldalra, és ott a part mentén végig, de végülis "átlósan" nekiindult mindenki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vegyes társaság jött össze("Balaton-átúszás kicsiben") felkészültebb(?) úszókkal. Családias hangulat, Mindenki beszélgetett mnindenkivel, tanácsokat adtak egymásnak, tippeket, hogy mit kéne még átúszni stb. Gyorsban úsztam, saját tempóban, a rajt egy kicsit emlékeztetett a versenyek rajtjára(mindenki megy ahogy tud). hamar elnyúlt a "konvoj", szinte végig egyedül úsztam, csak előzésekkor(engem előztek, vagy én másokat) volt társaságom. :)

Ment minden ahogy kell. Néha megálltam, körülnéztem, hogy vajon merre járhatok.  Uszadék fával alig találkoztam, viszont fura, habos foltokkal annál inkább. Kb. a folyó közepe tájékán úszhattam... 1:31 körül közelít egy motorcsónak, hogy uszály jön mögöttünk, ússzunk a part felé pár métert. A hajó viszonylag messze volt még (pár száz méternyire biztosan) nyugodtan kijjebb úsztam. Viszont miután elment, és én próbáltam folytatni az utam, nem sikerült újra elkapni az ütemet. Még nem éreztem ilyet, nem voltam fáradt, sem éhes vagy szomjas, nem tudom mi történt. Úsztam párszáz métert, megálltam, úsztam, megálltam, ez így ment  kb. 2:20-ig... És akkor végképp feladtam, hogy én gyorsban végig úszom, mellre váltottam, és így fejeztem be 2:41-nél. Ha jól emlékszem 47.-ként köszöntöttek a parton.

"Álmos":

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A leggyorsabb állítólag 2:00 óra alatt végzett. Poló, "célcsomag" átvétele, tea, szölőcukor. Miközben vártuk a kompot, lehetőség volt "tusolásra" is. Komppal át Gerjenbe, majd az ebéd elfogyasztása után, buszokkal vitték vissza Paksra a társaságot.

Itt éppen a kompról leszállva(a talpam éppen kezd ráolvadni a rámpa betonjára(így jár az, aki nem tesz legalább papucsot a célcsomagjába:)) :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összességében jó program volt, jövőre is megyek, csak szombat óta sem jöttem rá, hogy mi történt, ami miatt nem ment tovább.. A szervezésre végülis nem lehetett panasz - a későbbi rajt kivételével - figyeltek ránk, kedvesek, segítőkészek voltak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://schwarczi.blog.hu/api/trackback/id/tr422164415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2010.07.23. 09:12:22

gratulálok!
én még nem hallottam korábban erről a programról,de tetszik!
jó kis élmény lehetett!

IronSchwarczi · http://schwarczi.blog.hu/ 2010.07.23. 09:32:32

@PecsiPeter: Köszönöm. Anno én is véletlenül bukkantam rá, a balaton-átúszás honlapját böngészve.