Dobogókő(r)2.0

2010.07.19. 19:29

Múlt héten szerdán egy hosszabb bringázás volt betervezve, mint az utolsó Nagyatád előtti edzések egyike.

Reggel úszás, 1500 méter 35:10 alatt.. A jelek szerint a 47 perces 2 kili megfelel a realitásoknak, adott körülmények között. Ironman-en 1:40 a terv ami az úszást illeti, ha ennél rosszabb... de ez úgysem történhet meg. "Időméréses" után még pár feladat, edzésterv megtárgyalása stb. Miután minden egyéb halaszthatatlan(?)teendőmet sikerült elintéznem, dél körül sikerült is elindulnom az utamra. 

Dobogókő - Piliszsentlélek - Pilismarót - Lepence - Szentendre volt az úticél. Egy edzésként indult a sok közül, ám végül, az utóbbi idők egyik legjobb kirándulása lett. Történt ugyanis, hogy Pilisszentlélekre érve, tekeregtem egy keveset... Azt tudtam, hogy valahol át lehet jutni Pilismarótra Esztergom kihagyásával is, csak nem tudtam hogy merre. Végülis hol kaptam segítséget?... A kocsmában, hol máshol :). Elbeszélgettünk a Csapossal erről arról, honnan-merre tartok, milyen az élet arrafelé, satöbbi. Szóba került a Pálos Kolostor romja. Negyed órás pihenő után elindultam 'Marót felé, utam a kolostor mellett vitt, nem rohantam, megálltam, túrázósra vettem a tempót.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó húsz perces boklászás után mentem tovább, Innen szerencsére már inkább árnyékos részeken haladtam, ez a tempón is érződött, felgyorsultam, és nemcsak a lejtőkön :). Olyan terepen mentem keresztül ahol korábban még nem jártam.. sajnos. A falutól kb. 2 kili volt az út fölfelé, majd lejtős szakasz marótig. Közben csend, béke, nyugalom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végig erdészeti(aszfalt)úton mentem, a minősége ennek megfelelő volt. Nem bántam, el voltam telve a látvánnyal, egy panzió(?) mellett pihenő kissebb csoport kivételével, csak én voltam és az erdő kb. 20 percen keresztül. Nem siettem, sőt igyekeztem minél lassaban menni, pedig tudtam, hogy vár ránk egy kiadós mászás hazafelé :). Menetközben történt.. Pilismarót előtt lehettem kb. másfél kilométerrel, feltűnt az út szélén egy madárpár a színpompásabb "fajtából", ahogy közeledtem az egyik elrepült ahogy azt illik, a másik viszont meg sem moccant, pedig  úgy húsz centire gurultam el mellette. Úgy meglepődtem, hogy megálltam :))). Mire előkotortam, a masinát, hogy lefotózzam, addigra persze elsuhant.. Na mindegy, Pilismarót, főút, Lepence, mászás Pilisszentlászlóig, hegytető - Szentendre... Ezen a szakaszon sebességrekord: 70 km/h.. a hegytetőn indultam kb. 15-ről onnantól a Gép magától gyorsult. Nagyon jó volt, igazi megkoronázása a kirándulásnak. ~121 km; 21,9 átlag; biciklin töltött idő: 5:32;  szint: 1140m. Másfél zselét, némi szőlőcukrot, egy hot dogot és jégkrémet Dobogókőn, fél liter izotóniás italt és pár kulacsnyi vízet fogyasztottam. Hazaérve, futottam egy tízest 1:10 alatt. viszonylag hamar sikerült átállnom a futásra, nem volt könnyű(éreztem a "végig tekert szinteket", de megoldottam :).

Az út vége felé sem éreztem magam fáradtnak (pedig az voltam), hozzáteszem, néha úgy éreztem, hogy nem sok választ el attól, hogy oda olvadjak az aszfaltra, de ezen kívűl más kínom nem volt. Igazából nem is tudom leírni mit éreztem... Áldottam az eszem, hogy jó egy évvel ezelőtt megcsináltam az őrségi túrát, aminek révén ráleltem a "féltávra", és így az Ironmanre. a felkészülés alatt olyan dolgokon mentem keresztül, olyan élményeket, tapasztalatokat, ismerősöket szereztem, hogy már most azt mondom, hogy megérte minden amit "feláldoztam" a Cél érdekében. Mostanában már edzés közben is előjönnek az ilyen gondolatok, nem tehetek róla, várom már azt a napot, de nem érzem magam feszültnek. Tudom már, hogy melyik versenyszámot mennyi idő alatt szeretném teljesíteni... Számomra ez a legfontosabb.. Teljesíteni. ha 15:00, akkor 15:00, ha 15:59:59, akkor pedig annyi. Ami a visszajelzéseket illeti, bezsebeltem már a legfájóbbat, és a(z eddigi)legkedvesebbet is az Ironmannel kapcsolatban.

Holnap, egy másik "sporteseményről" írok beszámolót. Ízelítőül egy kép, A címe lehetne: "Haru eggyé válik az univerzummal." :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt is sikerült jópár hasznos, negatív és pozitív tapasztalatot szereznem, de majd holnap mindenről bővebben.

 

A biciklitúrán, a következő nóta volt velem:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://schwarczi.blog.hu/api/trackback/id/tr72161895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.