"Kabalák" versenye

2010.07.07. 20:24

Sprint távú triatlon verseny, Hatvan 2010.07.03.:

Előzmények: a verseny előtti időkben, nem igazán sikerült megtalálnom magam.. Edzettem rendesen, ahogy kell, csak a magánéleti gondok erősen rányomták a bélyegüket a mindennapjaimra. A verseny előtti pár napban végre sikerült magamra találnom, mondhatni a felkészülés húzott ki a szarból, akarom mondani a letargiából.

Maga a verseny nem foglalkoztatott igazán, vártam hogy kezdődjön, de semmi exta... Tiszaújváros után már nem jöhetett semmi váratlan :).

A verseny napja:

Reggel kipihenten ébredek. Miki jött értem, találkozó a Többiekkel egy autópálya melletti benzinkútnál, majd irány Hatvan. Korán odaértünk, volt bőven idő mindenre(hiánypótlás, lazulás, stb.). A strand parkolójába érve már kezdtek gyülekezni a népek, megérkeztek a Csapat hiányzó Tagjai is. Kipakolás, átcuccolás a strandra, rajtszámok átvétele, futócuccok leadása (a mi futamunk 14:45-kor indult). Volt idő még némi pancsikolásra is. A hangulat remek, családias volt. 

"Előtte"(balról: Miki, én, Gábor):

 

 

 

 

 

 

 

 

Megnéztünk egy-két rajtot, közben az idő kezdett romlani. Kb. a seniorok versenyének idején volt egy kis zivatarféle is. Na és ekkor... bevillant az "első".. mármint verseny.:)

Komolyan elgondolkoztam ugyanis, hogy mi lenne ha "fecske" helyett, bringás gatyában úsznék. Már csak azért is, mert ha elázik a bringás cuccom, elég leszen a felsőt magamra szenvedni, nem kéne mókuskodni a nadrággal is... Döntöttem, depóba be, gatya ki, fecskét lecserél, lazaság. A Többiek meg sem lepődtek :). Amúgy is tudtomra adták, hogy többet nem jönnek velem versenyre, mer' mindig rossz idő van, ha ééén ott vagyok.:):). Közeledett a rajt időpontja.. Időjárás kezdett magához térni.

Úszás:

Egy víztározóban került lebonyolításra, egyik oldalról bólyákkal szegélyezett körpályán. Rajt a vízben. Rajt előtt helyezkedtünk, én inkább a mezőny vége felé, de - meglepetésemre - Gábor és Miki sem ment előrébb, Ők sem akartak részt venni az adok-kapok durvább változatában. A "taktika" megtárgyalása közben felmerült a hátúszás is.. Egy korábbi futamban láttam egy versenyzőt, aki az első 50-60 métert hátúszásban(!) teljesítette, majd váltott "mellre". Szó, szót követett, nevetgélés miegymás, egy perccel a rajt előtt már mindenki a "helyén". Kézi időmérés-> fél percel a duda megszólalása előtt sportos férfiak, vízben ugrálva, egyik ujjuk a pulzusmérő start gombján... Díjnyertes fotó lett volna belőle :). Rajt.. Óra indul(a pulzust nem mértem). Tülekedés hátul is, Gáborék el, én a saját tempómban haladok.. kaptam, adtam is. Gyorsban végig mentem, lábaim csinálták amit kellett, ha nem akadtak bele az utánam jövő(k) kezébe:) kb. az első kanyartól éreztem, hogy csiklandozzák a talpam, de nem nagyon törődtem vele, továbbítottam az előttem haladó(k)nak az "élményt" :). Érzésem szerint sikerült tartani egy adott tempót, 15:54-kor jöttem ki a vízből( valószínű, hogy nem volt 750 méter.. verseny előtti szerdán, 800 métert 18 perc körül úsztam 50-es medencében.. még ha lábvízen úsztam sem hiszem, hogy így felgyorsultam volna.. bár, ki tudja).

 

A verseny itt szünt meg számomra "verseny" lenni, a vízből kijövet, megrészegültem attól amit az órám mutatott:)(akkor nem agyaltam a "hogyan?"-on).  Futás a bringához Úszószemüveg kidobva a "Mieinkhez"... és persze hogy eltévesztem a sort eggyel a depóban, szerencsére még a sor első bringájánál leesik, hogy engem odébb várnak:).

Biciklizés:

Louisnak igen hülyén állt volna a bukósisak,így inkább én húztam a fejemre, a cipő az első triatlon versenyén is olyan volt mint máskor... egy álom.. beleugrottam, bringás mez fel, pár szót váltunk az egyik rendezővel, oszt' indulás. Kocogás a vonalig, bringára fel, hajrá. Párszáz méter után ráfordulok a bringapályaként szolgáló autóútra, a kereszteződésben fiatal -rendező- menyecskék üdvrivalgása közepette haladok elfele, első és legfontosabb, lehiggadni, folyadékot pótolni. Jó vagyok, rendben minden, az út vízes, de bízom magamban és Louisban. Bringa alatt páran előznek, kezdem elfoglalni  a helyem a mezőnyben, első fordítóig minden rendben, irány vissza. Tulajdonképpen végig "magamon kívül voltam", a vízből kijövet nyugodt lettem, éreztem, hogy nem lehet baj, és ez a nyugalom végig kisért a bulin(!). Elhaladva az imént említett Menyecskék előtt, Ők a korábbihoz hasonló lelkesedéssel szurkoltak. Fordulás vissza, utoljára el a Drágák előtt, bucsúzóul csókot dobáltam Mindegyiküknek.. Néhányan viszonozták :))). Hatvanba érve, tekergés közben a rendezőknek hála én is megtudtam, hogy a "zebra egy csúszós állat" :) depó előtt Bringáról le, depóba be.

Póló, cipő kikészítve várt a rajtszámom alatt. Pár bíztató szó a rendezőktől, stopperen váltottam a következő körre, ez a kör órám szerint: 43:56... a kilóméteróra szerint: 40perc körüli menetidő. Depóidőt nem mértem külön.

Futás:

Jópáran voltak még a pályán. 6:00-6:30-as ezreket terveztem, ezt a szintet legtöbbször tudtam tartani kombók alatt, és "hosszúk" alkamával is. A tűző napon kívűl nem zavart semmi, frissítőknél egy pohár víz, felét megittam, felét magara öntöttem. Javarészt aszfalton mentünk, valamint a Zagyva töltésén, földesúton. Ez utóbbi az én tempómnál nem okozott gondot. a töltésről az útra érve szól az egyik frissítős srác, hogy elfogyott a pohár, de üvegből lelocsolnak ha kérem.. mi ugrott be?..hát persze, hogy az "első", a futás hátralevő részét (tökéletesen)vízespólóban teljesítettem:). Az első kör végéhez közeledve megláttam Csasziékat a pálya szélén. Mjad pár méterrel később látom, hogy a rendezők valamit lógatnak be elém kábé fejmagasságban.. Ez a valami akkor és ott egy vékonyka csík, olvadt csokinak tűnt, a színe és az alakja alapján. Először arra gondoltam, hogy mekkora lazaság...energiaszelet az utolsó körre :), a következő pillanatban meg kíkértem magamnak, hogy miazhogy olvadt csokival akarnak megkínálni :))). Na, itt már nagyon nem voltam magamnál (jó értelemben, persze:))). Mint kiderült csupán egy karszalag volt, ami az első kör végét hívatott jelezni. Fordulónál menyecske megkerülése szigorúan hátulról :).  Az utolsó körben már, az aznapig megtett "út" járt a fejemben."Örömmel" konstatáltam, hogy akiről a verseny elején eldöntöttem, hogy ha megszakadok sem fog megelőzni, tisztes távolságban volt mögöttem.. Hozzáteszem az Illetőt sem azelőtt, sem azóta nem láttam, nem tudtam-tudom, hogy kiféle-miféle szerzet, egyszerűen a vízben ugrálva eldöntöttem, hogy nem engedem és kész.. A másik amit korábban, jóval a verseny előtt eldöntöttem, hogy nem ez leszen az a nap, amikor utolsó leszek. Ez is jócskán sikerült, igaz a végén nem sokan jöttek mögöttem, de ez már részletkérdés. Az utolsó párszáz méteren már éreztem, hogy ideje kiadni, ami még maradt az erőmből.. Megláttam Csasziékat amint egy törölközöt lengetve buzdítanak. Több se kellett, a jobb mutatóujjammal, a törölköző mozgását utánozva jeleztem, hogy "indulok". Ahogy közelebb értem a CsipetCsapathoz, sprintbe kezdtem, de a célt nem láttam, csak tudtam, hogy nem lassíthatok, ha már felelőtlenűl rákapcsoltam, még tőlem is hülyén nézne ki az ilyesmi:). Aztán a második kanyar után, végre úgy 50 méternyire feltűnt a cél.. Mikiék - + a népek a pálya szélén - tapsoltak.. Fantasztikus volt. A cél tulajdonképpen -ha jól emlékszem- egy kb. 40-50 centis dobogó volt, elöl-hátul rámpával, namost én annyira éreztem a Csít, hogy fogtam magam-ha még mindig jól emlékszem- valósággal rárepültem a dobogóra, és a közepén egy hatalmasat dobbantva célbaértem!:) 

Az egyik rendező srác hümmögött, de ennyi belefért. Precízen kikerültem a fiatal menyecskékből felállított, kettős sorfalat.. De ha azt írom, hogy észre sem vettem a Drágáimat, nos, az jobban megfelel az valóságnak.:) Meg is kaptam egy idősebb rendező Hölgytől, hogy "talán csak nem félek Tőlük?" Végülis feltankoltam az általuk kínált szőlőcukorból, banánból,kaptam ebédjegyet, és egy jégkrémet... Nem emlékszem, hogy jégkrém valaha esett-e ilyen jól.. Félrevolnultam, falatozgattam, Gáborék odajöttek, érdeklődtek a hogylétem felöl, milyen időt mentem stb. És nekem ekkor esett le, hogy célbaérkezéskor nem állítottam meg az órám... Végülis ez a kör az órám szerint 34:08 alatt megvolt. :) 

A hivatalos időm: 1:32:56 lett.

 

Pár percig még beszélgettünk, majd bringákat kivettük a depóból,a futócuccokat a kísérőinkre bíztuk(utólag is köszönet a segítségükért) és visszatekertünk a strandhoz. A visszafelé úton laza tempó és beszélgetés volt a jellemző, jó volt ott lenni. A strand parkolójában Miki ment egy kört az Ifjabbikkal a cipőmben... korábban úgy megtetszett Neki, hogy verseny előtti nap rendelt egy az enyémhez hasonlatos cipőt , én meg felajánlottam, hogyha gondolja, akkor próbálja ki bringát a pedált és a cipőt.. egyszerre.

Eztán egy csoportkép(A csapatkabala pont nem látszik, én személy szerint helyette(vagy inkább Vele együtt) vicsorogtam;))):

 

 

majd bepakolás a kocsiba. Úgy terveztem, hogy hazatekerek, de ezt az ötletet elnapoltam...;) Hazaérve, vacsora a kedvenc kisvendéglőmben, egy hideg sör kíséretében, természetesen a versenyen kapott pólóban, csuklómon az "olvadt csokival", amit azóta mindig viselek, edzéseken is(kivétel az úszóedzések, és munkahely). 

Másnap reggel , nem éreztem magam fáradtnak. Gondoltam egy merészet, és eltekertem Hatvanba, és vissza. 125 km, 5:36 alatt, kb. 400-as szinttel, nem a tempó volt a lényeg, kényelmesen, lazulva... "tiszteletkör":). Hétfőn munka és pihenés. Tegnap egy kis bringa és úszás, valamint kocogás volt a program.

  

Mégegyszer köszönet Mesiéknek a segítségért, a csapat KabalaKutyusának, hogy fiatal kora ellenére, csaknem végig bírta a gyűrődést. :)

A Rendezőknek köszönet a hangulatért. Tisztelet azért, hogy az ingyenes nevezés ellenére, kitettek magukért és egy ilyen versenyt rittyentettek. Ha minden jól megy, jövőre, újra ott leszek.

Nagyon jól éreztem magam. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://schwarczi.blog.hu/api/trackback/id/tr92136859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vasapu · http://vasapu.blogspot.com/ 2010.07.12. 21:33:35

Gratulálok, szép eredmény!
A célfotókon nem is kell az órát nyomkodni.

IronSchwarczi · http://schwarczi.blog.hu/ 2010.07.13. 21:16:19

@Vasapu: Köszönöm szépen. Ha a későbbiekben is hasonló hangulatú versenyek lesznek, akkor úgysem tudnám garantálni, hogy precíz leszek az időmérést illetően. :)