A lejtőn nincs megállás..

2010.06.07. 00:56

..de hegynek felfelé sincs!

Tour de Pelso2010-Balaton Maraton:

Előzmények:

Kb. Két hete futás közben lecsiszoltam a bal térdemet, oly sikeresen, hogy az azóta eltelt időben nem sikerült semmi említésre méltót csinálnom, ami az edzést illeti.Múlt hét csütörtökön orthopédia, fizikális vizsgálatok során semmi gond, elmúlik. Csak nem akart múlni, a héten a megejtett átmozgatás során is éreztem némi zavart az erőben. Pénteken végül megröntgenezték,"semmi nem látszik", Doki szerint mehetek TdP-re.

Cél: 8 órán belül megcsinálni, élvezni a teljesítést, nem meghalni, tanulni, tanulni, tanulni. Ida rendben, hétfőn jött haza a szervízből(váltók átnézve, fék cserélve(Tiagra)). Camelback, kulacs feltöltve, zselé, szőlőcukor, szendók bekészítve.

"Verseny":  

Szerencsére minden rendben zajlott. Volt, hogy Vonatoztam, ha úgy gondoltam mentem egyedül, tetszett az egész. Az időjárásra nem igazán lehetett panasz, mondjuk a Keszthely környéki szembeszél nem hiányzott. Menetközben 1× találkoztam pórul járt biciklistával, (ha a defekteket és egyéb briga gondokat nem számítjuk..Szigliget környékén, vérző fej, kéz),páran már rendezték a sorsát, így haladtam tovább(verseny után az orvosi sátornál láttam viszont, sebei lekezelve stb.).Mint kiderült sajnos nem Ő volt a legsúlyosabb sérült. Volt olyan aki "a budapesti, árpád kórházban" kötött ki. Az utolsó két pihenőnél áltam meg, ez a hivatalos időmön meg is látszik(durván átment a nyolc órán), de a nettó időt+átlag sebességet figyelhettem a kilométerórámon így megelőlegeztem magamnak ezt a luxust. A görcsök szerencsére elkerültek. A problémás térd együttérző volt, és nem nagyon nehezítette a dolgomat(+ igyekeztem nem tudomást venni róla:)) A kenesei emelkedőnél páran már inkább tolták a bringát, voltak olyanok akik ilyen-olyan kerülő utakon jutottak el a célhoz, mindenki a saját elgondolása szerint próbálta teljesíteni a távot. Az autósok többsége tekintettel volt ránk, beszólást nem kaptam, csak egyszer próbáltak meg ledudálni az útról, a "harminc centis előzés"ek már fel sem tünnek :/. Az első váltó szépen működött, nem dobálózott feleslegesen, tette amire utasítottam, ez volt az utolsó közös útunk ,legközelebb az "öszvéren" dolgozunk együtt. A végét kicentiztem, ami a célul kitűzött időt illeti... Cél előtt nem sokkal, fájó szívvel ugyan, de elhagytam a "társam" akivel az utolsó kiliken segítettük egymást. Órám szerint 7:53:42-nél zúgtam át az "első" célvonalon. Cél teljesítve, épségben, jó erőben, nem kifulladva(!) becsorogtam a hitelesítő helyre, akkori számításaim szerint a hivatalos időm jócskán "nyolcon túli", de nem érdekelt. Rengeteg tapasztalatot szereztem, az "egyszerre 180+" benne van a lábamban, és ÉLVEZTEM az egészet. A lényeg: A bal térdem az "achilles ínam"(mondjuk ezt már az őrségi túra után sejtettem, azóta csak erősödött a gyanúm); kevesebb táp is elég lehet, technikára figyelni.... Ja és naptej(!). Este, és ma reggel a combhajlítók jelezték, hogy ők megtették amit kellett, más hozzászólás nem volt fáradtság témakörben. 

Fogyasztás:

80g szőlőcukor, 2 db 80 grammos zselé, négy parizeres szendvics, két banán, 2 müzliszelet, valamint kb. négy liter folyadék(izo, ásványvíz)fogyott. Éhes egyáltalán nem voltam, a verseny után is csak egy megmaradt szendvicset ettem meg, hogy ne sértődjön meg a készítője:)).

Jövőre újra TdP (a terv 7 órán belül).

Ami Idát illeti...

Korábban már említettem, hogy pöttyet tuningolva leszen. Nos, kedden kapja meg a Sh. Tiagra első váltót, és a Mavic aksium kerékszettet, felkészül a hajtómű, esetleg a nyeregcső, kormányszarv.. Utóbbi kettő nem biztos, a lényeg hogy a hajtóműig bezárólag teljesítve legyen a terv, a többi, részemről nem oly fontos.

 Képek a 'tárban


A bejegyzés trackback címe:

https://schwarczi.blog.hu/api/trackback/id/tr12061828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vasapu · http://vasapu.blogspot.com/ 2010.06.07. 21:51:28

Terv szerint.
Okosan megcsináltad, gratula.

Szépen üti a srác a bőröket:-)

IronSchwarczi · http://schwarczi.blog.hu/ 2010.06.08. 12:26:22

@Vasapu: Köszönöm szépen. Neked egy kalappal "Orfűre".

Örülök, hogy tetszik. Nem semmi, ahogy gond nélkül cserél.

myke6969 · http://ironmyke.blog.hu/ 2010.06.08. 13:31:34

Látom beindult az élet rendesen! :)

Hajrá!